niedziela, 20 lutego 2022

МОЛЕБЕНЬ ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ ЦАРИЦІ УКРАЇНИ

 

МОЛЕБЕНЬ ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

 ЦАРИЦІ УКРАЇНИ

 


Ієрей: Благословенний Бог наш завжди, нині, і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь. Слава Тобі, Боже наш. слава Тобі.

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарбе дібр і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші.

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, завітай і зціли немочі наші імени Твого ради. Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні, І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим, і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Ієрей: Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Тропар, гл. 4: Радуйся, благодатна Богородице Діво, серед багатьох спокус до Тебе прибігаємо, шукаючи спасіння: о Мати і Царице України, від горя і нещастя спаси нас, і покрий нас святим Твоїм омофором.

Слава і нині: Стіною непереможною для нас. християн, Ти є, Богородице Діво, бо, до Тебе прибігаючи, неушкодженими перебуваємо. Тому з подякою співаємо Тобі: Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою.

Ієрей: Будьмо уважні. Мир + усім. Премудрість. Будьмо уважні.

Прокімен, гл. 4: Пом'яну ім’я Твоє, в усякім роді і роді (Пс. 44:18).

Стих: Слухай, дочко, і споглянь, і прихили вухо Твоє (Пс. 44:11).

Ієрей: Господеві помолімся.

Хор: Господи, помилуй.

Ієрей: Бо Ти Святий єси. Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

“ВСЯКЕ ДИХАННЯ”, ГЛ. 4

Всяке дихання нехай хвалить Господа.

Стих 1: Хваліте Бога у святинях Його.

Стих 2: Хваліте Його у тверді сили Його.

Ієрей: Щоб сподобилися ми слухання Святого Євангелія, Господа Бога молім.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ієрей: Премудрість. Станьмо побожно, вислухаймо Святе Євангеліє. Мир всім.+

Хор: І духові Твоєму.

Ієрей: Від Йоана Святого Євангелія читання.

Хор: Слава Тобі, Господи, слава Тобі.

Ієрей: Будьмо уважні.

“А при хресті Ісусовім стояли Його Мати, і сестра Його Матері. Марія Клеопова, та Марія Магдалина. Бачивши Ісус Матір і біля Неї учня, що стояв. — а його ж любив він, — мовить до Матері: "Жінко, ось син Твій”. А тоді й до учня мовить: “Ось матір твоя!” І з тієї хвилі учень узяв її до себе”. Йоана 19: 25-27

Хор: Слава Тобі, Господи, слава Тобі.

СТИХИРИ, ГЛ. 2, ПОДІБНИЙ: КОЛИ ІЗ ДРЕВА.

До Тебе, Царице наша, прибігаємо й просимо: покровом своїм нас покрий, як в минулому берегла Ти наших князів, що їхня сила весь світ дивувала, як наших гетьманів, що їхня слава весь світ наповняла, як берегла Ти козацькії чайки на Чорному морі, що бранців з турецької неволі визволяти поспішали, так і нас своїм святим омофором покрий та єдність і силу подай, і визволи народ наш з недолі, обновивши його давнюю славу.

Стих: Пом’яну ім’я Твоє у всякому роді й роді.

Ти, о Царице наша, що берегла народ наш від нападів половців і печенігів і в часи татарської руїни не дала у відчай народові нашому впасти, наповнюючи серця розрадою і терпінням! Ти, що плакала над нами зі своїх святих ікон і чудом зберегла багато міст і сіл від нападів ворожих і руйнування, наповни серця наші надією правдивої радості й примнож сили для старань наших, покрий нас від всякого зла святим своїм омофором.

Стих: Найбагатші з народів будуть благати обличчя Твоє.

Тобі, Царице наша, завдячує своїм життям народ наш бідний, що його землю плюндрували різні злії вороги та цвіт невпинно нищили й поневолювали, відбираючи дітей від батьків, жінку від чоловіка, доньку від матері, гнали їх на загибель у далекі краї. Ти, о Царице наша, що на Запорізькій Січі могутньо панувала, славних запорожців лицарським духом наповняла, і нас лицарями Сина Твого сотвори, й збережи нас під своїм святим омофором, щоб встояли ми перед задумами ворогів віри батьків і народу.

Слава і нині: Гл. 5: Радуйся, Царице України, під Твоїм стягом весь християнський народ стоїть, завжди вірний Тобі від того часу, як князь наш, славний Ярослав Мудрий віддав людей своїх і місто Київ Тобі, всехвальній і скорій помічниці християн, і храм на Золотих Воротах поставивши Тобі як символ віддання під Твій покров української землі й народу. Покрий нас і тепер своїм святим омофором і збережи народ наш від усякого зла, Царице Пресвята, наповни серця наші сильною вірою і єдністю, щоб стали ми Твоїми непохитними лицарями й осягнули щастя й славу як у земному, так і вічному житті.

(В часі всенародної скорботи, у важких обставинах).

ЄКТЕНІЯ

Ієрей: Помилуй нас, Боже, з великої милости Твоєї, молимось Тобі, вислухай і милостиво помилуй.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ієрей: Не згадуй, всеблагий Владико, незліченних беззаконь наших і не суди нас за діла наші, але в милості й щедротах пом’яни нас і споглянь на муки й сльози людей Твоїх і, бачачи лихо, бідність і покору нашу, прости нам всі гріхи й відверни од нас весь гнів свій, правдиво зісланий на нас, молимось Тобі: вислухай і помилуй.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ієрей: Благодаттю Твоєю, Господи, згаси в нас усяку ворожнечу, заздрість і гнів, і даруй мир усьому світові, і нелицемірну любов, й щасливе життя, молимось Тобі, вислухай і милостиво помилуй.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ненавидячих і кривдячих нас, Господи, і всіх ворогів наших з великої милості Твоєї прости, і від всякого зла всесильною Твоєю правицею визволи нас, молимось Тобі, вислухай і милостиво помилуй.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ієрей: До Тебе, Господа й Бога нашого, припадаємо взиваючи: звільни рабів Твоїх од всіх ворогів і від всякої журби, гніву, небезпеки та недолі й всякого зла. Ти як Милосердний виконай прохання наші, молимось Тобі, Господи, вислухай і милостиво помилуй.

Хор: Господи, помилуй (тричі).

Ієрей: Милістю і щедротами, і чоловіколюбством Єдинородного Сина Твого, що з Ним благословен єси, з Пресвятим і Благим, і Животворним Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

Ієрей: Премудрість.

Хор: Чеснішу від Херувимів і незрівнянно славнішу від Серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.

Ієрей: Слава Тобі, Христе Боже, надіє наша! Слава Тобі!

Хор: Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Господи, помилуй (тричі). Владико, благослови.

Ієрей: Христос, істинний Бог наш, молитвами Пречистої своєї Матері й усіх Святих помилує і спасе нас як Благий і Чоловіколюбець.

Хор: Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина Чиста і Благословенна.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz